Relatietherapie

Herken je dit? 

Eindeloze discussie met je partner, hopen dat je relatie stand houdt, vrienden om advies vragen, jezelf verliezen in de relatie, hem of haar beloven dat je gaat veranderen, herhaaldelijk om bevestiging vragen,….

Komt het je bekend voor?

Geen intimiteit, geen tijd meer samen, moe zijn, geen gesprekken meer, de vonk niet meer voelen, angst om je te hechten,…

Lijkt er geen oplossing voor?

Het vreemdgaan, vergeven, terug vertrouwen, loslaten, cultuurverschillen, trouwen of niet, slechte communicatie, geen zin meer,….

Dan is relatietherapie nodig.

Ik help koppels in crisismomenten, koppels waarbij de partner soms al de koffers heeft gepakt; koppels die al uit elkaar zijn, maar er terug aan willen werken om er samen iets moois van te maken.

Ik help zowel heterokoppels als holebi’s. Ieder koppel is welkom.

Ik leer koppels hoe in hun relatie terug tot een evenwicht te komen; aanleren hoe ze met elkaar moeten communiceren. Hoe ‘uit’ je jouw verlangen zonder dat het als een verwijt overkomt bij de ander?

Relaties in stand houden vergt inspanning van elkaar, wederzijds begrip. Aan elke relatie moet gewerkt worden.

Een perfecte relatie: is een realistische gelukkige relatie, met soms minder goede momenten. Een relatie zonder spanning waar je je elkaar aanvoelt.
De basis is:  liefde en vertrouwen. Een belangrijk ingrediënt is ‘respect’ geven en krijgen.

Iedereen heeft wel eens een relatiecrisis.
Maar het kan gebeuren dat het zich niet oplost, dat het blijft duren.
Op zo’n moment gebruik je tactieken waarbij je relatie meer en meer afbrokkelt; je duwt elkaar weg door ‘slechte’ communicatie, gespannen houdingen. Je ziet de fout van de ander, maar je eigen aandeel is jouw blinde vlek.
Je wenst en hoopt de relatie in stand te houden, maar langzaam drijven jullie uit elkaar.

Red je relatie: adviezen van vrienden, familie, collega’s zijn partijdig en bieden geen adequate hulp als de crisis groot is en er spanningen komen.
Als je laat begaan, dan volgt vroeg of laat de breuk.

Werkwijze?

Ook in andere situaties dan tussen koppels kan de relatie onder druk komen te staan. Bekijk ook mijn andere website voor wie relatieproblemen ondervindt, hetzij onder partners, ex-partners, ouder-kindrelatie, familiaal, collega´s, vrienden, ….: relatietherapeute.be

PSYCHOLOGISCHE COUNSELING & PSYCHOTHERAPEUTISCHE BEGELEIDING: 0497/13.15.98